VIDEO S-a deschis Drăgaica, cel mai vechi târg din Muntenia

La Buzău s-a deschis sâmbătă Târgul „Drăgaica”, timp de 15 zile peste 100 de artiști urmând să evolueze pe scena special amenajată, la care se adaugă 20 de instalații de agrement și peste 40 de meșteșugari din toate zonele țării care își prezintă produsele.

„Din timpuri imemoriale Drăgaica s-a numit ‘Târgul dintre țări’, unde, în perioada verii, își dădeau întâlnire producători și comercianți din cele trei țări române, aceasta este cea mai importantă marcă locală a Buzăului, iar acest avantaj trebuie transpus într-o nouă viziune adaptată epocii”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Sărbătoarea populară de Sânziene sau Drăgaica — 24 iunie — este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite serbări prilejuite de solstițiul de vară, care marchează mijlocul verii agrare.

Funcţionarea târgului va avea loc în perioada 10 – 24 iunie 2017, cu program de funcţionare între orele 10,00 – 24,00 şi program de aprovizionare între orele 6,00 – 8,00. Taxa de intrare va fi de 1 leu/persoană.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI