VIDEO Revoltă printre șoferii din Buzău, din cauza denivelărilor realizate din bitum la trecerile de pietoni

Dâmburi în asfalt, înalte de aproape zece centimetri și late doar de 40 de centimetri, au început să răsară la trecerile de pietoni din oraș, pentru limitarea vitezei. Inițiativa este bună, spun șoferii, însă modul în care sunt realizate lasă de dorit. Strică mașinile și, mai grav, măresc gradul de risc, deoarece forțează șoferii să frâneze brusc și să-i surprindă pe cei care circulă în spate.

Denivelările pentru reducerea vitezei au apărut deja pe mai multe străzi. Pe Colonel Buzoianu, dacă nu reduci viteza la 3 – 5 kilometri pe oră, riști să-ți zdruncini creierii și să-ți strici mașina.

Impactul este foarte puternic, din cauza denivelărilor foarte înguste. ”Nu e rea ideea de a pune denivelări înaintea trecerilor de pietoni. Nu am nimic împotrivă dar trebuie făcute mai late. Așa cum sunt ele acum, te aruncă pur și simplu. Ai impact când le-ai prins și impact când ai căzut. Alea trebuie să aibă cel puțin un metru lățime, nu 20 de centimetri, pentru ca impactul să nu fie așa mare”, spune Neculai Morteci, instructor auto.

Morteci spune că denivelările, așa cum sunt ele făcute în oraș, strică mașinile și, mai grav, măresc gradul de risc, deoarece forțează șoferii să frâneze brusc și să-i surprindă pe cei care circulă în spate.

”Își fărâmă oamenii mașinile până își dau seama inginerii lu’ pește cât de dăunătoare sunt denivelările astea. Într-o lună de zile se duce și suspensie, se duce și direcție. Riscul e mai mare cu ele. O să se întâmple accidente grave și poate să omoare omul pe trecere. Vede târziu denivelarea, frânează brusc, îl lovește cel din spate și tot ajunge pe trecerea de pietoni”, declară Neculai Morteci.

Pentru că nu sunt bani pentru achiziția de bumpere din cauciuc, autoritățile Buzăului au ales să înalțe dâmburi din bitum. Zonele cu astfel de limitatoare trebuie semnalizate corespunzător, cu indicatorul de avertizare «Denivelare artificială».

Fii Reporter