VIDEO Reptile și insecte fioroase, expuse de astăzi la Muzeul Județean Buzău

Muzeul Județean a amenajat cea mai mare colecţie de şerpi din ţară. În terarii sunt închise vipere cu corn, cobre, vipera africană uriaşă, dar şi anaconde, tarantule sau şopârle. Expoziţia poate fi vizitată de vineri, 23 septembrie şi ar putea rămâne la Buzău până la sfârşitul lunii octombrie, dacă interesul buzoienilor va fi mare.

Terariile, bine închise, adăpostesc unii dintre cei mai mari ucigaşi cu sânge rece din lume. Vizitatorii au ocazia să vadă şerpi precum: taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşă africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare, dar şi tarantule.

Proprietarul lor, Florin Sârb, s-a obişnuit cu pericolul şi îşi îngrijeşte „prietenii” cu dragoste, dar şi cu multă atenţie. De-a lungul anilor, acesta a reuşit să alcătuiască cea mai mare colecţie de gen din ţară şi printre cele mai importante din lume.

Expoziția este deschisă între 23 septembrie şi 24 octombrie 2016, în holul de la etajul Muzeului Judeţean Buzău. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00-18.00, iar preţul unui bilet este de 8 lei/adult şi 5 lei copil.

Evenimentul este organizat în colaborare cu SC Exotic Land SRL Bucureşti. Reprezintă cea mai mare colecţie de gen din ţară şi conţine exemplare din peste 70 de specii, printre care şi unii dintre cei mai veninoşi şerpi din lume.

Fii Reporter