VIDEO Rafting pe râul Buzău. Sute de oameni, români și străini, vin la Nehoiu să facă turism extrem

În ultimii ani, râul Buzău, în zona Nehoiu, a devenit un loc ideal pentru pasionaţii raftingului, sport nautic extrem. Motivul este simplu: în aval de barajul Siriu apa curge mai repede, fiind pompată din turbine. Oferă astfel cele mai tari senzaţii pentru pasionaţii de rafting. Organizatorii așteaptă implicare și din partea autorităților.

Râul Buzau oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi. Acesta este motivul pentru care, mai ales în weekend, pasionaţi de rafting vin din toate colţurile ţării dar şi din străinătate pentru a se aventura pe râul Buzău.

În zonă vin multe asociaţii de profil care se ocupă cu promovarea acestui sport, prin site-uri dedicate. Green Adventure este unul dintre organizatorii activităţilor nautice de pe râul Buzău.

Cursa cu barca pneumatică începe după hidrocentrala de la Nehoiu şi se încheie la Valea Lupului. Aventura începe cu un instructaj. ”Vesta vă ajută să plutiţi. Durata traseului o să fie de aproximativ 2 ore 30 de minute, în funcţie de cât de mult vrem să ne distrăm. Traseul este de zece kilometri”, se aude vocea unuia dintre instructorii Green Adventure.

RAFTING

Printre amatorii de rafting se află şi străini. Bari este unul dintre ei. Este din Israel şi a venit cu doi prieteni să experimenteze raftingul la noi în ţară. Dă de greu încă de la urcarea în barcă.

Primele obstacole apar în prima sută de metri parcursă pe apele repezi. Pragurile, bolovanii din apă şi chiar crengile de pe mal îi pun la grea încercare pe practicanţii sportului nautic. Ies din toate încurcăturile prin coordonare între vâslaşi şi ghidul care în partea din faţă a bărcii.

Citeste mai mult AICI

Fii Reporter