VIDEO Primarul Buzăului a deschis oficial Târgul de Crăciun, organizat în premieră în centrul orașului

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun amenajat în Piața Daciei din Buzău fusese programată inițial pentru data de 1 decembrie dar a fost amânată pentru data de 6 decembrie din cauza întârzierii realizării iluminatului festiv de sărbători.

Primarul Constantin Toma a explicat care au fost cauzele întârzierii. „Am inaugurat azi oficial Târgul de Crăciun deși el a fost deschis încă de pe data de 1 decembrie. Am sperat că iluminatul festiv de sărbători se va prezenta altfel până la acest moment dar există anumite întârzieri. În primul rând licitația pentru serviciul de iluminat festiv a fost făcută foarte târziu și s-a încheiat pe data de 29 noiembrie pentru că nu au existat banii necesari. Și așa, această licitație a fost făcută cu asumarea unor riscuri pentru că dacă aveam o contestație din partea vreunuia dintre participanții la licitație cu siguranță nu am mai fi avut nici un iluminat festiv. Sper ca până la urmă echipele să lucreze la montarea instalațiilor și ca până la Crăciun să avem la Buzău iluminatul pe care l-am dorit. În altă ordine de idei nu sunt nici să facem din această mare sărbătoare ceva pur comercial pentru că până la Crăciun mai sunt aproape 20 de zile”, a declarat Constantin Toma.

Edilul a mai declarat că societatea care a câștigat licitația pentru realizarea iluminatului festiv nu a pus la dispoziție decât o singură echipă de montatori astfel încât în cele 5 zile de când a început montarea instalațiilor de iluminat decorativ nu s-a putut face prea mult. Dacă în zona centrală luminiţele de sărbătoare au fost deja instalate, în cursul zilei de azi au fost montate şi cele din brad şi de pe platou. În următoarea perioadă, echipele de electricieni trebuie să se ocupe în ritm alert şi de celelalte zone ale oraşului.

 

Fii Reporter