VIDEO Prichindeii care salută și cântă imnul când trece Poliția au primit daruri de ziua lor

Rar mai vezi copilași care salută mașinile de poliție și le întâmpină intonând imnul național. Există astfel de copii într-un sat de lângă Buzău. Înduioșați de gestul neobișnuit al micuților care iau poziția drepți, salută și cântă Deșteaptă-te române, agenții de poliție rurală din Costești au filmat și au postat clipul pe Facebook. Superiorii din Poliție au fost atât de impresionați de parada de civism a prichindeilor, încât au ținut minte ca de ziua copilului să-i recompenseze cu diplome, dulciuri și baloane.

Impresionat de gestul unor copii care, la vederea maşinii de poliţie, au salutat milităreşte şi au fredonat imnul, un poliţist buzoian a înregistrat scena cu un telefon mobil şi a postat filmuleţul pe Facebook, la începutul lunii mai. Clipul a strâns mii de vizionări şi reacţii pozitive din partea internauţilor.

Pe înregistrare apar cinci copilaşi care se aliniază, salută şi cântă „Deşteaptă-te române” atunci când ajunge în dreptul lor patrula de poliţie din comună.

”Foarte tare!!! Copiii din Spătaru, atunci când trece maşina de patrulare… Poate cel mai frumos salut şi compliment de când fac parte din ministerul ăsta”, scrie Adrian Mihai Lal, poliţist în comuna buzoiană Costeşti, în mesajul care însoţeşte filmuleţul.

Autorul postării asigură că reacţia copiilor a fost spontană, nefiind vorba despre o regie, aşa cum ar putea crede careva.

Superiorii din Poliția Rutieră Buzău au fost atât de impresionați de parada de civism a minorilor, încât au ținut minte ca de ziua copilului să-i recompenseze cu diplome, dulciuri și baloane. I-au vizitat pe cei cinci copii din satul Spătaru care au între cinci și zece ani, trei dintre ei fiind frați. Copilașii le-au cântat imnul și acum polițiștilor care, de data aceasta, au oprit pentru a-i felicita și recompensa cu dulciuri și baloane.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI