miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Gândește, mănâncă, salvează! Este mesajul adresat buzoienilor cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

VIDEO Gândește, mănâncă, salvează! Este mesajul adresat buzoienilor cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

Facebook
Twitter
Email

Ziua Mondială a Mediului sărbătorită ca în fiecare an în data de 5 iunie, readuce în atenţia publicului problemele legate de protecţia mediului înconjurător. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972, în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Cea de-a 41-a sărbătorire a Zilei Mondiale a Mediului se va desfășura, miercuri, sub logoul „Gândeşte. Mănâncă. Salvează” și își propune să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra risipei de alimente şi implicit a creşterii cantităţilor de deşeuri din alimente.

În judeţul Buzău, elevi şi cadre didactice din 19 unităţi şcolare, se vor implica în acţiunile de educaţie pentru mediu dedicate Zilei Mediului 2013 derulate în cadrul acordurilor de colaborare încheiate cu A.P.M. Buzău.

Elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare vor participa la acţiuni de colectare a deşeurilor reciclabile, vor organiza concursuri de afişe, de desene sau de referate, expoziţii cu lucrări realizate din materiale reciclabile/refolosibile, parade cu costume realizate din deşeuri reciclabile şi vor realiza reviste cu tematică „ECO”.

APM Buzău, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău şi Garda de Mediu a realizat pentru acest eveniment 2.000 de pliante tematice precum şi un spot de promovare a evenimentului care va fi difuzat gratuit, în luna iunie, la televiziunile locale. Pliantele vor fi distribuite trecătorilor de 100 de elevii de la Şcoala “Cpt. Av. M. T. Bădulescu”, pe Platoul Dacia, între orele 11.00 şi 12.00.

De asemenea, A.P.M. Buzău a lansat invitaţia de a renunţa pentru o zi la mijloacele de transport personale şi de a se deplasa la şi de la locurile de muncă pe jos, cu bicicleta sau mijloacele de transport în comun, tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale şi instituţiilor publice din municipiul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.