VIDEO Niciun câine adoptat din padocul Primăriei, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân

Astăzi, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, niciunul dintre cei 115 câini aflați în padocul din Buzău nu a fost adoptat. Singurele persoane care au venit astăzi la adapost au încercat doar să recupereze patrupedele ridicate de hingheri din spatele blocurilor, însă nu au dorit sa adopte vreunul.

Astăzi, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, Primăria Buzău a organizat o zi a porților deschise la padocul din municipiu. Buzoienii au avut posibilitatea să ia acasă un maidanez, dar până la orele prânzului, nicio persoană nu s-a arătat interesată să adopte un patruped.

Puține persoane au trecut astăzi pragul padocului Primăriei Buzău, iar cele care au venit au dorit doar să recupereze patrupedele ridicate zilele trecute de către hingheri.

Responsabilii Primăriei Buzău au anunțat astăzi, de Ziua Inernațională a Animalelor fără Stăpân, că municipalitatea va amenaja încă un padoc cu o capacitate de 400 de locuri. Adăpostul ar urma sa devină funcțional din această vară.

În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Evenimentul se desfăşoară în peste 15 ţări, din Marea Britanie până în Sri Lanka.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI