VIDEO Mii de buzoieni au sărbătorit ziua muncii cu mici, bere și multă voie bună

Mii de oameni au populat, de 1 Mai, pajiştile din zona de deal a Buzăului, dotaţi cu grătare, pungi cu carne de mici şi poftă de lenevit. Au încins hore, au cântat și au bătut mingea, de dimineață și până aproape de apusul soarelui. Din decor nu au lipsit nici lăutarii, care au au profitat de generozitatea petrecăreților.

Pajiştile proaspăt înverzite dintre localitatea Haleş şi mănăstirea Ciolanu sunt de mulţi ani principalul loc de picnic pentru buzoieni. În jurul grătarelor, fiecare are câte ceva de făcut. Unii pregătesc vesela, alţii întorc micii sau hălcile de carne, să nu se ardă, iar alţii îşi permit doar să privească.

Unii au motive în plus să petreacă în prima zi din mai. Un grup de peste 20 de persoane din Buzău și Urziceni au venit pregătiți să petreacă până în zori.

Pâlcuri de oameni care roiesc în jurul grătarelor fumegânde vezi oriunde întorci capul. Unii, sătui de fripturi la jar, au ales să-și îmbie stomacul cu vânat la ceaun. ”Ne-am săturat de mici și am zis să facem la cean niște carne de mistreț, din pădurile noastre românești, cu coaste de cerb”, spune unul dintre cheflii.

Din decor nu aveau cum să lipsească lăutarii, care ofereau dedicații petrecăreților cu dare de mână.

Terenul dintre Haleş şi mănăstirea Ciolanu, pe care se organizează picnicuri, este administrat de o firmă privată. Aceasta percepe o taxă de parcare de 5 lei de maşină.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI