sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO Imagini şocante! Un bărbat moare sufocat cu un cârnat la un concurs culinar

VIDEO Imagini şocante! Un bărbat moare sufocat cu un cârnat la un concurs culinar

Facebook
Twitter
Email

Imagini incredibile dela Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi organizat în această după amiază în comuna Berca, judeţul Buzău. Un bărbat de 60 de ani din localitate a murit după ce a mâncat până nu a mai putut cârnați. Ghinionistul concurent şi-a dat duhul chiar în faţa juriului şi a camerelor de luat vederi. Localnicul a participat la un concurs de mâncat cârnați. O bucată i-a rămas în gât, l-a sufocat și în ciuda manevrelor făcute de medicii de pe ambulanță, bărbatul nu a putut fi readus la viață.

Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, ajuns la a 6 –a ediție a avut din păcate anul acesta un deznodământ nefericit. Organizatorii, patronii unei pensiuni din zonă și Consiliul Județean Buzău au pregătit pentru turiști pe lângă obișnuitele recitaluri folclorice și expoziții culinare cu vânzare și concursul Fomilă de Pleșcoi.

Între cei 8 concurenți și un localnic de 60 de ani din Berca. Bărbatul s-a străduit din răsputeri să termine de mâncat cei 4 cârnați din farfurie cât mai repede pentru a câștiga concursul a cărei miză era și un premiu în produse.

A ieșit totuși al doilea însă nu a apucat prea bine să guste bucuria pentru că o bucată de cârnat i-a obturat căile respiratorii. Bărbatul s-a sufocat, s-a învinețit la față și la mâini și s-a prăbușit.

În ciuda manevrelor pe care le-au făcut pe rînd organizatoarea festivalului, medic de profesie,un jandarm care a încercat manevra Heimlich apoi medicul de la centrul de permanență  și în cele din urmă echipajul de pe o a doua ambulanță chemată pentru intervenție, bărbatul nu  a putut fi readus la viață.

Polițiștii au deschis la rândul lor o anchetă pentru a stabili exact cauzele decesului. La Berca în fiecare an , în luna octombrie, se organizează festivalul Cârnaților de Pleșcoi, marcă înregistrată în Uniunea Europeană.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.