VIDEO Iată cât de mult le-a plăcut buzoienilor parada cu torțe a soldaților daci și romani, din deschiderea Buzău Fest

Primul festival dedicat întregului județ intitulat Buzău Fest a debutat în weekend cu o paradă cu torțe desfășurată pe străzile municipiului Buzău. Membrii Gărzii Apulum (Alba Iulia), Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca) și Geto-dacii din Moldova (Iași) au făcut furori printre buzoieni care li s-au alăturat în număr mare pe traseul din centrul oraşului.

Romanii și dacii au fost asaltaţi de sutele de copii şi de părinţi veniţi special să vadă acest eveniment derulat în premieră la Buzău. Cei 100 de soldați romani vor putea fi văzuți sâmbătă și duminică la Sărata Monteoru, localitatea care va găzdui prima ediție a festivalului.

Invitații speciali ai festivalului vor fi, duminică, moldovenii de la Zdob și Zdub, în deschiderea cărora va cânta buzoianca Dora Gaitanovici și trupa Synopsis. Autorităţile judeţene au închiriat, un autobuz supraetajat va efectua curse gratuite pe 3 și 4 iunie de la poarta Parcului Crâng la Sărata-Monteoru din două în două ore, începând cu ora 10, în intervalul 10.00 – 18.00.

Pe parcursul celor două zile vor avea loc ateliere de lucru, lupte de gladiatori, dansuri antice. Buzoienii vor avea posibilitatea să vadă incinerarea unei căpetenii dacice – Rugul lui Zamolxe, precum și marea bătălie dintre barbari și romani. Prima ediție a Buzău Fest se va încheia la Sărata Monteoru cu un impresionat foc de artificii.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI