joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Hologramă folosită de Muzeul Județean Buzău în expoziția tradițională de ouă încondeiate

VIDEO Hologramă folosită de Muzeul Județean Buzău în expoziția tradițională de ouă încondeiate

Facebook
Twitter
Email

O impresionantă colecție de ouă încondeiate poate fi admirată la Muzeul de etnografie „Vergu-Mănăilă” din municipiul Buzău. Vernisajul expoziției „Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului” a avut loc astăzi, în Joia Mare.

În cadrul expoziției, organizată în parteneriat cu Muzeul „Dunării de Jos” din municipiul Călărași, sunt etalate aproximativ o sută de ouă încondeiate din zona etnografică a Buzăului, precum și 30 de motive ornamentale folosite pentru decorarea ouălor.

În cadrul expoziției a fost amenajat și un mic spațiu, în jurul unei sobe, unde vizitatorii au ocazia să afle tehnica folosită de străbuni, de sute de ani, pentru încondeierea ouălor.

 

Motivele decorative provin de pe ouă încondeiate din localitatea Lopătari și vor putea fi descoperite de către vizitatori într-un mod inedit, printr-un sistem de redare hologramă, folosit în premieră la Muzeul Județean Buzău.

Expoziția „Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului”, de la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, poate fi vizitată până pe data de 10 iunie.

Premergător vernisajului de astăzi, Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” a organizat, sâmbătă și duminică, ateliere de încondeiat ouă, la care au participat zeci de persoane.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.