sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Buzăul a intrat în febra pregătirilor pentru Campionatul Mondial de Enduro

VIDEO Buzăul a intrat în febra pregătirilor pentru Campionatul Mondial de Enduro

Facebook
Twitter
Email

Elita mondială a motociclismului enduro se reuneşte, în acest weekend, la Buzău. A cincea etapă din Cupa Mondială îi aduce la start pe campionul mondial Ivan Cervantes şi pe câştigătoarea ultimelor două ediţii ale raliului Dakar la feminin, Laia Sanz. Organizatorul cursei este Clubul Sportiv Extreme Adventure Buzău, alături de Primăria Buzău, Consiliul Judeţean Buzău şi Federaţia Română de Motociclism. Între 14 şi 16 iunie, se va desfăşura Grand Prix-ul României MAXXIS, care va aduna la start cei mai buni 100 de piloţi ai lumii. Vedetele competiţiei sunt spaniolul Ivan Cervantes, de cinci ori campion mondial la Enduro 2, francezul Christophe Nambotin (KTM), campionul en-titre la Enduro 1 şi Matt Phillips, speranţa Enduro-ului la nivel mondial, liderul la zi al Enduro Junior. Alături de aceştia, vor lua startul şi piloţi roman, precumi Emanuel Gyenes, Ervin Zsolt Kovacs sau Marton Szilvester.

Anul acesta, pentru prima dată în România, se va desfăşura şi etapa de Campionat Mondial destinat fetelor. Favorita cursei de la Buzău este Laia Sanza (GasGas), cîştigătoare a tuturor competiţiilor în care a concurat în ultimul an: cursa Paris-Dakar, Campionatul Mondial de Enduro şi Campionatul Mondial de Trial.

Etapa de Campionat Mondial va avea cartierul general în Piaţa Dacia. Joi, vor avea loc sosirea şi înregistrarea concurenţilor, iar vineri, antrenamentele şi proba cronometrată Super Specială, cea mai spectaculoasă parte a concursului. Sâmbătă şi duminică, sportivii vor parcurge patru ture a câte 60 km în fiecare zi. La finalul fiecărei zile, se va organiza în Piaţa Dacia festivitatea de premiere la fiecare clasă.

 

    Giovanni Sala, organizator: „Etapa de la Buzău va fi cea mai spectaculoasă din întreg campionatul”


 Oaspeţii străini s-au arătat foarte încântaţi de organizarea etapei de la Buzău a Campionatului Mondial de Enduro şi se aşteaptă la o competiţie foarte spectaculoasă. „Etapa de la Buzău va fi cea mai spectaculoasă din întreg campionatul. Pot să vă spun că este o etapă completă, din toate punctele de vedere. Sunt foarte mulţumit de organizarea acestui eveniment. Se vede că s-a muncit mult, cu pasiune chiar, la pregătirea acestui eveniment. De aceea, cu acest prilej, vreau să mulţumesc municipalităţii pentru că ne-a făcut munca mai uşoară”, a declarat fostul mare campion Giovanni Sala, reprezentant al Federaţiei Internaţionale de Motociclism (FIM).

„Este pentru prima dată când vin în România, pentru că, din păcate, acum doi ani, eram în Australia, acolo unde participam la o altă competiţie. Deja, am făcut câteva ture pe circuitul la proba de enduro şi sunt foarte mulţumit, arată bine şi ne va pune în dificultate. Pe celalalte două circuite nu le-am probat încă, însă le-am văzut şi arată foarte bine. S-a făcut treabă bună. În linii mari, pot spune că va fi o etapă completă. Este minunat că vom avea posibilitatea să concurăm aici, în România”, a ţinut să precizeze Alex Salvini, concurent la categoria Enduro 2.

 

    Restricţii de circulaţie în judeţ, pe durata competiţiei


 Având în vedere etapa de Campionat Mondial Enduro, pe raza municipiului Buzău şi a comunelor Merei, Mărăcineni, Vadu Paşii şi Verneşti, la nivelul IPJ Buzău vor fi luate măsuri pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Începând de astăzi şi până duminică, 16 iunie, ora 21.00, se va institui sens unic pe:
– strada T. Vladimirescu, de la intersecţia cu strada Ion Băieşu către Primăria Buzău până la intersecţia cu Aleea Trandafirilor şi
– Aleea Trandafirilor, de la intersecţia cu str. T. Vladimirescu până la intersecţia cu str. Ostrovului.
Totodată, va fi restricţionat accesul pe:
– strada T. Vladimirescu, de la intersecţia cu Al. Trandafirilor până la intersecţia cu bulevardul N. Bălcescu;
– strada Ana Ipătescu, de la intersecţia cu bulevardul N. Bălcescu până la intersecţia cu strada Sava Gotul;
– strada Sava Gotul, de la intersecţia cu strada Ana Ipătescu până la platoul Dacia.

Leonard BUNILĂ

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.