marți, 16 aprilie, 2024

VIDEO Cum se vede o perlă turistică a județului Buzău din cabina unui avion cu reacție

VIDEO Cum se vede o perlă turistică a județului Buzău din cabina unui avion cu reacție

Facebook
Twitter
Email

Frumusețile Buzăului le-au atras atenția viitorilor piloți de supersonice care se pregătesc la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc. Aceștia au postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării un filmuleț care surprinde de la înălțime lacul de acumulare Siriu.

Înregistrarea făcută din carlinga unui avion IAR 99 de antrenament a strâns peste 65.000 de accesări și sute de mesaje de felicitare.

”Vreți să vedeți lacul Siriu de sus? Haideți cu noi. Avem o țară frumoasă!”, este mesajul piloților care însoțește filmarea de la înălțime.

Filmarea a fost făcută zilele trecute în timpul misiunii de antrenament deasupra unor formațiuni muntoase, efectuate cu cinci avioane de școală din doatarea Bazei de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc.

Acestea au survolat acumularea de apă dinspre coada lacului, spre baraj, în stânga ecranului fiind vizibile viaductele, drumul național DN10 și copertina construită recent pentru protejarea de aluviuni a șoselei care leagă Buzăul de Brașov.

Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară.

Cu o înălţime de 122 de metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, după Barajul de la Gura Apei, construit în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Haţeg, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.

Construcţia barajului a durat aproape două decenii, între 1975 şi 1994 şi a fost realizat după o metodă inovatoare pentru acele vremuri, fără ciment, numai din pământ, piatră, steril şi miez din argilă. Barajul a fost realizat prin unirea celor doi munţi din apropiere, masivul Podul Calului şi masivul Siriu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.