sâmbătă, 24 februarie, 2024

VIDEO Corpul de control al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare se află astăzi în control la societatea Avicola Aaylex

VIDEO Corpul de control al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare se află astăzi în control la societatea Avicola Aaylex

Facebook
Twitter
Email

Măsura vine ca urmare a scandalului de evaziune dar şi a celui legat de carnea infestată cu salmonella,furnizată către mai multe magazine şi hipermarketuri din ţară de către societatea din Călăraşi.Conducerea Avicola Aylex din Buzău a formulat deja un punct de vedere şi spune că deşi controlul nu a fost anunţat managerii se aşteptau în orice moment la o vizită a inspectorilor ANSVSA ca urmare a scandalului în care sunt implicate fermele din Călăraşi.  

Unul dintre inspectorii ANSVSA care a fost ieri în control la Avicola Călăraşi a precizat că a găsit o cantitate de carne refrigerată care provine de la abatorul din Buzău, marfă fiind conformă cu standardele sanitar-veterinare.

Şefii  Avicola Aylex din Buzău au recunoscut că societatea sa de abatorizare a avut până zilele trecute un  contract de colaborare cu Avicola Călăraşi dar au precizat că relaţii comerciale s-au derulat legal, fără a exista vreo suspiciune că puii proveniţi din Călăraşi ar fi fost infestaţi cu salmonella.

Tot ieri conducerea firmei buzoiene a trimis o scrisoare către Avicola Călăraşi în care solicită întreruperea oricăror legături comerciale dintre cele două societăţi. La Avicola Buzău nu se va mai abatoriza nici un pui adus de la fermele din Călăraşi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.