VIDEO Cine este tânărul care cântă șlagăre printre blocuri

Apariție inedită și bine primită pe străzile Buzăului. Un tânăr cu voce, dotat cu microfon și o boxă portabilă, le cântă live diferite șlagăre buzoienilor de la bloc. Întrucât menestrelul e talentat, locatarii încântați îl recompensează cu mici sume de bani și aplauze.

Călin Ion este numele cântărețului dintre blocuri, este ieșean și provine dintr-un centru de plasament.

Prestația cântărețului ambulant a fost înregistrată și postată zilele trecute pe Facebook de un buzoian. Clipul a strâns repede mii de vizualizări și mesaje de apreciere. ”L-am auzit din casă cum cântă și m-am gândit să îl filmez și să îl postez pe Facebook ca să observ reacția oamenilor, prietenilor din listă mai exact. A cântat mai multe melodii, de obicei șlagăre, Cătălin Crișan și Dan Spătaru. Pe Facebook am avut numai reacții pozitive”, ne-a spus Eduard Mihai, tânărul care a postat filmulețul cu artistul ambulant.

Cântărețul dintre blocuri folosește un microfon cablat într-o boxă enormă și are un playlist din câteva melodii românești care îți trezesc nostalgii. Chiar și cei aflați în trafic opresc pentru a-l asculta și recompensa pe trubadur. ”Consider că ar trebui promovați pentru că de aia și cântă pe străzile orașului și pentru că nu are unde să se afirme, pentru un ban în plus pe care îl poate câștiga. Ar trebui sprijiniți și totodată mediatizați”, spune Eduard.

Nu este prima oară când buzoienii îl întâlnesc pe cântărețul care trage o boxă după el printre blocuri. Nu toți sunt însă de acord cu metoda lui de a face rost de bani. ”E un mod de viață, profită de talent și nici nu vor să învețe altceva. Ar trebui să fie organizat, să aibă un impresar, să găsească niște chestii legale cât de cât”, ne spune un pensionar. ”Să se ducă pe o scenă, la casele de cultură să își câștige banii”, îl completează o doamnă.

Trubadurul care i-a binedispus zilele trecute pe buzoieni se numește Călin Ion, are 31 de ani și a crescut în orfelinate din Iași. Își câștigă existența pe străzi, cu o stație după el, într-un spectacol improvizat de karaoke. Pentru că nu are un domiciliu stabil, circulă permanent cu trenul prin țară, alternativă convenabilă la dormitul pe străzi.

Fii Reporter