VIDEO Căprioare în căutarea hranei, surprinse la marginea unei păduri din Chiliile

O pereche de căprioare au fost filmate în timp ce caută hrană într-o pădure de pe raza comunei buzoiene Chiliile. Imaginile surprinse duminică dimineață au fost postate de Gîtlan Mirel, un șofer de microbuz care efectuează curse de persoane.

Căprioara este un mamifer care se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure.

În această perioadă sunt des întâlnite scene cu rumegătoare sălbatice care apar din pădure să caute hrană.

Căprioarele și ciutelele, spun pădurarii, profită de topirea zăpezii din zonele montane și ies să caute hrană.

”Se poate observa în imagini cum coloritul blănii din această perioadă ajută căprioarele să se camufleze mai bine în păduri, pentru a se feri de prădători”, explică specialiștii Romsilva.

Căprioara este un mamifer din familia Cervidae care trăiește în pădurile de șes și munte. Are o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri.

Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp.

Căprioarele dau naștere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutorați în primele câteva zile și depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi de dezvoltă rapid.

Angajații Romsilva avertizează că animalele sălbatice, mai ales puii, nu trebuie luate din locul în care se află.

”Dacă găsiți un pui de căprioară nu interveniți, nu îl luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere, dar s-a asuns când a simțit prezența oamenilor. Puii sunt protejați de lipsa mirosului. Prădătorii nu îi pot mirosi”, spun specialiștii Romsilva.

Fii Reporter