VIDEO Buzăul va fi reprezentat de trei artiști în semifinala Eurovision România 2018

Este vorba despre Dora Gaitanovici, Dan Manciulea si Mareș Pană, ale căror piese au fost selectate de către juriul competiției. În total, au fost selectate 60 de piese, care vor concura în cadrul a cinci semifinale organizate în cinci orașe diferite. Anul acesta, finala concursului muzical european Eurovision se va desfășura în Portugalia, la jumătatea lunii mai.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează duminică, 21 ianuarie, la Focşani, cu prima semifinală. Următoarele patru semifinale vor fi organizate la Timişoara, pe 28 ianuarie, Craiova, 4 februarie, în salina Turda pe 11 februarie, şi la Sighişoara, pe 18 februarie.

Organizatorii au stabilit repartizarea pe semifinale a celor 60 de piese, în fiecare semifinală urmând să intre câte 12 piese. Finala națională va avea loc în martie.

Anul acesta, finala concursului muzical european Eurovision se va desfășura în Portugalia, la jumătatea lunii mai.

Buzoienii Dora Gaitanovici, Dan Manciulea și Mareș Pană sunt câțiva dintre artiști ale căror piese au trecut testul preselecției efectuate de un juriu din care fac parte experimentații Marian Ionescu, Nicu Patoi și Viorel Gavrilă.

Dora Gaitanovici, una dintre cele mai talentate tinere soliste din Buzău, va participa in competiție cu piesa „Fără tine”.

Folkistul buzoian Dan Manciulea a intrat în concurs cu melodia „Rază de soare”.

Și Mareș Pană din Râmnicu Sarat s-a calificat in semifinalele Eurovision cu piesa „DAYDREAMER”. Muzica piesei îi aparține lui Georgian Mărgărit, buzoianul care în 2016 a obţinut locul doi în finala Eurovision, iar versurile lui Marin Ștefan-Adrian.

Fii Reporter
Loading...