sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO Balta de la Balastieră a fost populată cu 8 tone de pește adus din Ungaria

VIDEO Balta de la Balastieră a fost populată cu 8 tone de pește adus din Ungaria

Facebook
Twitter
Email
Veste bună pentru pescari. Balta de la marginea Buzăului, administrată de AJVPS, a fost populată cu opt tone de pește, crap și caras, adus din Ungaria. Transportul de pește viu a fost făcut cu un camion special, dotat cu butelii de oxigen. 

Administratorul bălții din zona Balastierei Buzău spune că aduce pește din Ungaria încă din 2009. Ei preferă importul din țara vecină pentru că peștele românesc este mai scump. În plus, condițiile de livrare din Ungaria sunt ireproșabile, transportatorul maghiar fiind dotat cu tehnologie de ultimă oră în domeniu, pierderile fiind sub 20 de kilograme la un transport. 
 
Peștele a fost mai întâi cântărit si apoi introdus în baltă. ”Am adus pește pentru pescuit sportiv, cinci tone de crap, trei de caras, și este al șaselea an de când populăm balta cu pește din Ungaria. Este mult mai convenabil”, a declarat Gheorghe Cighir, președinte AJVPS Buzău.
 
Reprezentanții Asociației Pecarilor și Vânătorilor din județ spun că buzoienii pot da la undiță pe baltă începând de săptămâna viitoare. Tarifele sunt ca în anii anteriori. Membrii AJVPS plătesc 70 lei/zi, pentru nemembri costul este stabilit la 110 lei/zi, pensionarii plătesc 50 de lei iar cei care eliberează peștele în baltă, tariful este de 50 de lei/zi. Pescarii pot pleca acasă cu maximum 5 kilograme de pește.
 
În următoarea perioadă, pe balta de la marginea Buzăului vor avea loc diferite concursuri destinate atât membrilor asociației, cât și cluburilor de profil din țară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.