VIDEO Află care este strada din Buzău cu treceri de pietoni din 40 în 40 de metri

O stradă de numai 350 de metri lungime abundă în treceri de pietoni. Opt marcaje sunt desenate de-a lungul străzii Dimitrie Filipescu, din Buzău, un calcul simplu aratând că, la fiecare 40 de metri, există câte o trecere, semn al excesului de zel. Șoferii spun că unele dintre ele sunt total inutile.

Două ”zebre” fac legătura între un trotuar şi… boturile maşinilor, o altă trecere de pietoni se termină în gardul unei societăţi comerciale, lângă care nu există trotuar, alta… într-o grădină de trandafiri. Altfel spus, aproape fiecare instituție beneficiază de propria trecere de pietoni.

Dacă riveranii s-au obişnuit cu minunăţia de pe strada lor, şoferilor li se pare de-a dreptul deranjantă abundenţa trecerilor de pietoni. Numărul zebrelor este, în opinia conducătorilor auto, nejustificat.

Sătui să mai frâneze, mulţi dintre şoferii care tranzitează zona nu mai încetinesc decât în faţa liceului, astfel că pericolul de accidente creşte. Dacă în mod normal „zebrele” sunt gândite pentru a diminua riscul la care sunt expuşi pietonii şi a calma traficul, pe strada Dimitrie Filipescu există riscul ca lucrurile să se întâmple exact invers.

Fii Reporter