miercuri, 24 aprilie, 2024

VIDEO Actorul Franco Nero, protagonistul unui film românesc care nu a mai ajuns în cinematografe

VIDEO Actorul Franco Nero, protagonistul unui film românesc care nu a mai ajuns în cinematografe

Facebook
Twitter
Email

Franco Nero, unul dintre cei mai mari actori ai lumii, a ajuns în aceste zile la Buzău, ca oaspete de onoare în cadrul festivalului Buzău International Arts Festival. Starul italian s-a întâlnit atât cu jurnaliștii, cât și cu publicul care a vizionat pelicula ”Django”, din 1966.

Franco Nero, în vârstă de 79 de ani, le-a mărturisit buzoienilor că și acum, după 230 de filme, continuă să învețe și să acumuleze noi experiențe, așa cum este și participarea la festivalul din Buzău. Spune că nu tot timpul i-a fost ușor, însă a insistat și a reușit în carieră.

”Începutul a fost foarte greu, dar am fost insistent. În același timp am fost și norocos, pentru că uneori ai nevoie și de noroc, să te afli în locul potrivit la momentul potrivit. Ca să ai succes, trebuie să fii mereu foarte umil și să înveți tot timpul, să știi că trebuie să faci asta. Chiar și acum, după ce am făcut 230 de filme, încă vreau să învăț. Uneori oamenii spun gata, ai reușit. Iar eu le spun: nu, ești gata abia după ce ajungi în sicriu. Abia atunci e totul terminat. Până atunci trebuie să lupți și să îmbunătățești totul”, a spus Franco Nero.

Întrebat care este regizorul preferat cu care a lucrat în lunga sa carieră, Franco Nero a răspuns că a colaborat cu cei mai buni regizori din Franța, Rusia și Germania.

În cariera sa, Franco Nero a lucrat cu oameni remarcabili din zeci de țări. Mărturisește că nu-i sunt străine nici platourile de filmare din România. A jucat într-un film românesc, însă producția nu a ajuns niciodată în cinematrografe.

”Cred că sunt singurul actor din lume care a lucrat cu oameni din cinematografia a peste 30 de țări. Lucrez chiar și aici. Am mai lucrat în România în urmă cu câțiva ani, alături de Adrian Popovici. Am turnat un film în Transilvania, dar nu a apărut nici până acum în cinematografe, pentru că producătorul nu a plătit niciodată, așa că n-am putut prezenta filmul. Dar am avut o experiență minunată cu Adrian Popovici”, a declarat Franco Nero în conferința de presă.

Franco Nero a devenit cunoscut în toată lumea după lansarea filmului ”Django”, în 1966. Pelicula a avut de atunci peste 30 de remake-uri, iar cel mai nou se turnează în aceste zile în România. La întâlnirea cu buzoienii, Franco Nero a ținut să împărtășească informația conform căreia producătorii acestui serial au inventat un personaj special pentru el.

”Producătorul acestei serii m-a contactat, cu multe luni în urmă, să mă întrebe dacăvreau să apar ca invitat special. I-am răspuns că nu, nu cred că vreau. Dar a insistat și a reușit. Deoarece a spus că este ca un omagiu adus adevăratului Django, am acceptat să am o apariție specială. Așa că au inventat un personaj în această poveste, un preot, un reverend, îmbrăcat tot în negru, cu pălărie și haină neagră”, a precizat Franco Nero.

Despre o experiență a celebrului actor italian, a vorbit Irina Margareta Nistor, critic de film, cea care a dublat peste 5.000 de filme stocate pe pe casete VHS care ajungeau în România în anii `80 și `90.

”Pe casete, el (Franco Nero n.r.) a venit odată cu Revoluția, cu un film care se chema Morile de vânt ale lui Dumnezeu. Intrepreta un personaj, Ionescu, despre care noi credeam atunci că era în rolul lui Nicu Ceaușescu. L-am întrebat când am avut ocazia și aspus, nu, îl jucam chiar pe Ceaușescu”, spune Irina Margareta Nistor, critic de film.

După conferința de presă, cunoscutul actor italian a primit un premiu, din partea organizatorilor Festivalului „Buzău International Arts Festival”, pentru întreaga sa contribuție la dezvoltarea artei cinematografice. ”Mulțumesc, Buzău! Îmi voi aminti mereu de acest mic oraș, un oraș de cultură, cu oameni fabuloși, pe care îi voi purta mereu în inima mea!”, a fost mesajul lui Franco Nero.

Franco Nero, unul dintre cei mai apreciați actori italieni din toate timpurile, a fost invitatul de onoare al Festivalului ”Buzău International Arts Festival’’, eveniment ce reunește edițiile cu numărul șase ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B și care se desfășoară în perioada 25 august–25 septembrie, în municipiul Buzău și în mai multe locații din județ.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.