Veste bună pentru buzoieni. Arhiepiscopia deschide parcul din fața catedralei, unde vor fi construite o clopotniță și o ceainărie

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, a sfințit piatra de temelie a noii clopotnițe care se construiește în vecinătatea Catedralei arhiepiscopale Înălțarea Domnului din Buzău. La slujbă au participat consilieri eparhiali, echipa de muncitori și cei responsabili cu buna desfășurare a lucrărilor.

Proiectul inițial de construire a clopotniței în incinta Catedralei arhiepiscopale a fost oprit, întrucât, din punct de vedere arhitectonic și estetic, acest edificiu liturgic punea în umbră clădirea Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul.

Construcția respectivă a fost reamenajată într-un Aghiasmatar, iar noua clopotniță – spațiu liturgic de o importanță deosebită pentru fiecare biserică – se zidește în parcul din apropierea Catedralei, fără să afecteze în vreun fel complexul istoric al Centrului eparhial.

În actuala clopotniță, vor fi așezate mai multe clopote, de diferite mărimi, ce vor fi trase în duminici și sărbători, dar și cu prilejul altor evenimente bisericești, simbolizând glasul Mântuitorului Iisus Hristos care cheamă la rugăciune.

Edificiul va mai găzdui o librărie-ceainărie, dedicată și desfășurării unor manifestări culturale, precum lansări de carte, întâlniri cu personalități ale vieții publice, anunță reprezentanții Arhiepiscopiei. Totodată, parcul din jur va fi reamenajat și deschis buzoienilor, care vor putea găsi aici un loc potrivit pentru plimbare și relaxare.

Pentru ca toată lumea să aibă acces în aceste noi obiective, va fi necesară spargerea zidului împrejmuitor și crearea unei porți dinspre giratoriu.

Fii Reporter