Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Buzău printr-o reconstituire artistică

Mai mulți actori vor interpreta personajele istorice şi le vor reaminti celor prezenţi evenimentele memorabile care au contribuit la unirea românilor. De asemenea, reprezentanţii autorităţilor locale, spectatorii şi artiştii îşi vor prinde mâinile într-o mare horă a unirii, care va înconjura clădirea Muzeului Judeţean.

Pe 24 ianuarie, buzoienii vor sărbători împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Este al cincilea an consecutiv de când Consiliul Judeţean organizează la Muzeul Judeţean o adevărată reconstituire a evenimentelor întâmplate la Buzău în acea perioadă.

Partea artistică a evenimentului revine Teatrului ”George Ciprian”. Personajele istorice care vor veni la Buzău sunt interpretate de actori profesioniști.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 ianuarie, de la ora 10.45 la Muzeul Judeţean şi se va încheia cu o mare Horă a Unirii în care îşi vor da mâna toţi cei prezenţi, reprezentanţi ai autorităţilor, spectatori şi artişti.

Pentru că ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi liberă de Guvernul României, organizatorii aşteaptă un număr cât mai mare de buzoieni, care să se bucure de faptul că sunt împreună, cetăţeni ai României de astăzi.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI