sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Un pervers şi-a făcut de cap într-o şcoală primară din Râmnicu Sărat

Un pervers şi-a făcut de cap într-o şcoală primară din Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Anchetă la Şcoala ”Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, după ce o fetiţă de 8 ani le-a povestit părinţilor că un adult care s-a recomandat a fi profesor de sport s-a dezbrăcat în faţa ei. Episodul de exhibiţionism ar fi avut loc într-una dintre clase, în urmă cu două săptămâni, cu câteva minute înainte de începerea orelor. Perversul din şcoală a fost identificat în persoana unui tânăr din Podgoria, cadru militar. Potrivit directorului şcolii râmnicene, profesorul Ion Vasilescu, o femeie de serviciu a observat în dimineaţa zilei de 22 mai când bărbatul a intrat de mână cu una dintre fetiţele de clasa a doua în şcoală, a salutat când a trecut pe lângă ea, apoi a mers în sala de clasă. După câteva minute, a ieşit fără să schiţeze însă vreun gest nelalocul lui. 

A doua zi, mama copilei le-a dat vestea dascălilor că cel care îi însoţise fiica nu era tatăl acesteia, ci un străin despre care i-a povestit seara, acasă, că se recomandase a fi profesor de sport în căutarea unor fetiţe pentru o echipă de handbal. Din relatările micuţei a reieşit chiar că în scurtul timp cât au fost singuri în clasă, adultul s-ar fi dezbrăcat complet, sub privirile elevei.

”Am aflat despre acest episod a doua zi şi tot atunci am decis să suplimentăm măsurile de pază”, a declarat Ion Vasilescu.
Despre incident, Poliţia Râmnicu Sărat a aflat abia pe data de 5 iunie. S-a autosesizat, după ce oamenilor legii le-au ajuns la urechi zvonurile despre perversul din şcoală. În urma investigaţiilor, poliţiştii au depistat un suspect pe care l-au reţinut pentru 24 de ore în cursul zilei de sâmbătă. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Podgoria, cadru militar, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru corupţie de minori.
În acelaşi dosar, este cercetat şi directorul şcolii ”V. Cristoforeanu”, pentru omisiunea sesizării organelor judiciare. De asemenea, conducerea şcolii a fost sancţionată pentru nerespectarea planului de pază şi urmează să fie supusă unei anchete a Inspectoratului Şcolar.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.