Un buzoian, în echipa de conducere a Ministerului de Interne. Comisarul-șef Viorel Ștefu a fost numit secretar de stat

Comisarul-șef Viorel Stefu, fost comandant al IPJ Buzău și IPJ Ialomița, a fost numit joi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, prin decizie a premierului Sorin Grindeanu. Ofițerul buzoian a ocupat, până la numirea sa de joi, postul de șef al Directiei Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Române.

Viorel Ștefu (57 de ani) s-a născut la Grăjdana, județul Buzău, este căsătorit și are un copil. În trecut, el a condus IPJ Buzău, pentru ca, în ultimii șapte ani, să ocupe funcția similară la IPJ Ialomița.

Ca și la Buzău, comisarul-șef a încercat să implementeze un alt sistem de management, prin care să le ofere cetățenilor încredere în polițiști și să reducă rata infracționalității la nivelul județului Ialomița.

În luna noiembrie 2016, comisarul-șef de poliție Ștefu Viorel a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcția de director al Direcției de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române. Anterior, Ștefu a fost numit, tot temporar, în funcția de director al Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR.

De multe ori criticat pentru faptul că-și conduce subordonații cu „mână de fier”, eforturile comisarului-șef Ștefu au fost însă apreciate de mai-marii MAI, care, în urma rezultatelor bune în activitatea managerială, au și propus avansarea sa.

Un alt nume sonor pe care l-a dat Buzăul Internelor este cel al chestorului Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Buzău, devenit, anul trecut, șef peste întreaga Poliție Română.

Fii Reporter