joi, 30 noiembrie, 2023

Un albanez s-a însurat cu o tânără din Buzău doar ca să devină cetățean al Uniunii Europene

Un albanez s-a însurat cu o tânără din Buzău doar ca să devină cetățean al Uniunii Europene

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău au constatat, în luna iulie 2015, o căsătorie de convenienţă încheiată între un cetăţean albanez şi o buzoiancă. Au fost dați de gol de bâlbâiala cu care ”soții” le-au răspuns polițiștilor sosiți la anchetă. După vizita polițiștilor, albanezul a părăsit România, fiindu-i întrerupt dreptul de ședere. 

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, şi-a cunoscut viitoarea soţie de 27 de ani, în Italia şi au hotărât să se căsătorească pentru a obţine un permis de şedere în şedere în România, document care ulterior i-ar fi permis să călătorească în state europene.
 
Astfel, în luna februarie 2015, aceştia au încheiat căsătoria în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Buzău, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie al unui cetăţean român.
 
Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările în cazul celor doi soţi, în cadrul cărora a fost realizat un interviu, vizite la domiciliul conjugal şi discuţii cu persoane din anturaj.
 
În urma verificărilor, poliţiştii de la imigrări au constatat că cei doi soţi nu locuiau la reşedinţa declarată iar în cadrul interviului s-au constatat neconcordanţe în declararea datelor cu caracter personal, a circumstanţelor în care s-au cunoscut, soţii fiind inconsecvenţi în declaraţii, aspecte care au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă.
 
Urmare a celor constatate, conform legislaţiei, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere al cetăţeanului albanez în România. Comunicarea deciziei de respingere a cererii a fost afişată la sediul formaţiunii teritoriale de imigrări, întrucât acesta a părăsit teritoriul României după susţinerea interviului.
 
Căsătoria de convenienţă, aşa cum este definită în legislația privind regimul străinilor în România, reprezintă căsătoria încheiată cu singurul scop de a eluda condiţiile de intrare şi şedere a străinilor şi de a obţine dreptul de şedere pe teritoriul României. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.