joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Accident de circulație soldat cu doi morți, pe DN2 E85, la ieșire din Buzău

VIDEO Accident de circulație soldat cu doi morți, pe DN2 E85, la ieșire din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un grav accident de circulaţie, produs astăzi la intrare în municipiul Buzău, a curmat viaţa a două femei care mergeau, culmea, la înmormântarea unui apropiat care şi-a pierdut viaţa tot într-un eveniment rutier. Victimele erau din Râmnicu Sărat şi se aflau în maşină cu alte trei persoane. O dubă cu numere de Vrancea a intrat în maşina lor în momentul în care vira neregulamentar pe linie continuă. O clipă de neatenţie a şoferului Daciei Nova, în care se aflau încă patru pasageri, a făcut ca viaţa a două femei să fie curmate. Acesta venea dinspre Râmnicu Sărat şi pentru că a ratat ieşirea la dreapta din drumul european 85, către şoseaua spre Bisoca, unde trebuia să ajungă, a decis să întoarcă brusc, pe linie continuă. Atunci când vehiculul a ajuns de-a curmezişul şoselei, s-a produs impactul cu o dubă care venea din spate şi a intrat în partea laterală stânga a Novei. 

Accidentul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de ajutorul unui echipaj de la descarcerare pentru a scoate toate victimele dintre fiarele contorsionate. „La sosirea echipajelor SMURD, în autoturismul Dacia Nova erau încarcerate cinci persoane şi le-al dat primul ajutor. O parte dintre răniţi erau în stare comatoasă iar şoferul auto era stabil, comunica”, a precizat plt. maj Daniel Cotici, de la ISU Buzău.

O femeie a murit pe loc iar o alta a decedat în ambulanţă, înainte să ajungă la Spitalul Judeţean. La secţia urgenţe au fost internate alte trei persoane, o femeie şi doi bărbaţi, între care şi şoferul care a provocat nenorocirea.

Accidentul s-a produs din cauza neasigurării la manevra de întoarcere, întoarcere care s-a făcut peste marcajul axial dublu continuu, moment în care autoturismul Dacia a fost tamponat destul de violent de o autoutilitară, moment din care a rezultat decesul a două persoane”, a declarat comisar şef Silviu Dinu, de la Poliţia Rutieră Buzău.

Cei trei răniţi, doi bărbaţi de 45 de ani şi o femeie de 55 de ani, au ajuns la spital cu multiple politraumatisme dar sunt conştienţi.

La numai cinci kilometri distanţă de accidentul mortal, o altă tragedie se putea produce din cauza inconştienţei şoferilor. Un autoturism Dacia Logan a ajuns în lanul de floarea soarelui după ce conducătorul auto a încercat să evite impactul cu o maşină care efectua o depăşire neregulamentară.


Citește și: VIDEO Dramă pe litoral. Un buzoian cu nume predestinat a murit într-un accident


Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.