miercuri, 22 mai, 2024

Trupele de comando din Republica Moldova se perfecționează, la Buzău, în misiuni de gherilă

Trupele de comando din Republica Moldova se perfecționează, la Buzău, în misiuni de gherilă

Facebook
Twitter
Email

Militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS), din Republica Moldova, execută zilele acestea antrenamente pe teritoriul județului Buzău, împreună cu forțele speciale din România. În garnizoana Buzău se află una dintre unitățile de operații speciale care au avut numeroase misiuni de luptă în afara țării.

Exercițiul comun al militarilor de pe ambele maluri ale Prutului se desfășoară în perioada 20 august — 4 septembrie, conform infoprut.ro.

Potrivit comandantului BDS, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, în cadrul exerciţiului JCET-2016 (Joint Combined Exchange Training), de la Buzău, militarii basarabeni şi cei ai forţelor speciale din România execută procedee de luptă apropiată în mediul urban, cercetare specială, acţiuni directe, precum raiduri, căutare-salvare, asistenţă militară, antrenament de desantare din elicopter, salturi cu paraşuta, procedee de evacuare a răniţilor, dar şi trageri avansate din armamentul de infanterie.

Ofițerul basarabean a specificat că antrenamentele respective au ca scop pregătirea pentru exerciţiul „Junction Strike 2016″, care va avea loc în luna septembrie curent pe teritoriul României. La „Junction Strike 2016″, militarii Armatei Naţionale vor participa alături de contingentele Bulgariei, Georgiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Turciei.

Garnizoana Buzău are în componența sa o importantă unitate specializată în misiuni tip comando. Este vorba despre Batalionul 620 Băneasa- Otopeni, ai cărui militari sunt căliți în numeroase misiuni în Afganistan.

Forţele pentru Operaţii Speciale sunt instruite pentru executarea misiunilor de cercetare specială iar dotarea acestora este de ultimă generaţie. Structurile de operaţii speciale îşi bazează puterea pe surpriză, viteză de acţiune, mobilitate, înţelegerea mediului de acţiune.

optic

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură