vineri, 29 martie, 2024

Trenul Unirii va opri marți dimineață în Gara Buzău

Trenul Unirii va opri marți dimineață în Gara Buzău

Facebook
Twitter
Email

O locomotivă vopsită în culorile Tricolorului va opri, marți dimineață, în Gara Buzău, acesta fiind modul în care CFR Călători serbează Mica Unire de la 1859. „Trenul Unirii”, așa cum a fost denumită garnitura specială, va fi, pentru o zi, trenul IR 10661.

„Marți, 24 ianuarie a.c., angajații feroviari, alături de toți românii, sărbătoresc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român. Pentru a marca evenimentul, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 10661, Trenul Unirii. Acesta va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră și va pleca la ora 05.50 din București Gara de Nord către Iași”, se arată în comunicatul CFR.

Garnitura va opri în Gara Ploieşti Sud, la ora 06.28, apoi la Buzău, la 07.32. Locomotiva Tricoloră va tracta Trenul Unirii spre Iaşi și se va întoarce în aceeași zi, cu plecare la 16.50 și sosire în Bucureşti la ora 23.00. La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

Trenul Unirii va avea ca pasageri speciali un grup de bicicliști. Ei vor duce spre Iași mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul ca și bicicleta, face ca distanța dintre oameni și locuri să dispară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.