Trei parcuri și centrul orașului vor avea internet gratuit, din august

Municipiul Buzău va fi împânzit de o reţea wi-fi la care utilizatorii se vor putea loga în mod gratuit. Astfel, buzoienii vor putea să acceseze pagini de internet, rețeaua Facebook ori să vizioneze clipuri de pe Youtube fără a avea consum de date în abonament. Primele hot-spot-uri vor funcționa în parcuri şi centrul orașului.

Societatea care a câştigat contractul cu municipalitatea lucrează în acest moment la implementarea proiectului. De reţelele gratuite de internet buzoienii ar urma să se bucure din luna august.

”Este un proiect de introducere a internetului wi-fi în cele trei parcuri, în Piața Dacia și zona pietonală Cuza Vodă. Se lucrează deja la montarea acces-point-urilor și a celorlalte echipamente necesare, iar din discuțiile pe care le-am avut cu tehnicienii care implementează acest proiect probabil la începutul lunii viitoare vom avea funcționale primele rețele wi-fi în municipiul Buzău”, declară viceprimarul Ionuț Apostu.

Soluţia de internet gratuit aduce un beneficiu şi Primăriei Municipiului Buzău. Prin intermediul reţelei, administraţia locală ar putea transmite mai uşor utilizatorilor diferite anunţuri, avertizări şi noutăţi.

Fii Reporter