miercuri, 22 mai, 2024

Trei expoziţii vor fi deschise în acelaşi timp, în acelaşi spaţiu, la Casa Vergu Mănăilă

Trei expoziţii vor fi deschise în acelaşi timp, în acelaşi spaţiu, la Casa Vergu Mănăilă

Facebook
Twitter
Email

O expoziţie multiplă este pregătită zilele acestea, de angajaţii Muzeului Judeţean, la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Vergu Mănăilă”. Publicul va avea posibilitatea să cunoască, prin imagini, viaţa de pe şantierele arheologice, o expoziţie omagială, dedicată unei mari personalităţi a culturii româneşti contemporane, precum şi o expoziţie inedită de fotografie veche.

Marţi, 20 august, la ora 12, la sediul Colecţiei de Etnografie şi Artă Populară „Vergu Mănăilă” va avea loc un regal expoziţional.

Acesta va fi format din trei expoziţii: Radu Florescu – Viaţa şi opera, Arhelogia în imagini şi Viaţa urbană interbelică în Câmpia Bărăganului, o expoziţie de fotografii. Accesul la vernisaj va fi gratuit.

A doua expoziţie, Arheologia în imagini, este inspirată din activitatea Muzeului Judeţean în siturile arheologice din judeţul Buzău, iar cea de-a treia este o expoziţie de fotografie.

Această ultimă expoziţie denumită Viaţa urbană interbelică în Câmpia Bărăganului, este alcătuită din fotografii din acea perioadă din localităţile Olteniţa, Călăraşi şi Slobozia.

Fotografiile realizate în cele trei oraşe din Bărăgan sunt asemănătoare cu ilustraţiile vechi de pe Cuza Vodă, arhitectura clădirilor având un stil apropiat.

Accesul publicului la eveniment va fi gratuit iar expoziţia va putea fi vizitată până în data de 20 octombrie, 2019.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură