vineri, 12 iulie, 2024

Top t, festivalul rezistenței rock. Patru trupe sunt din afara țării

Top t, festivalul rezistenței rock. Patru trupe sunt din afara țării

Facebook
Twitter
Email

Festivalul top t, supranumit “festivalul rezistenței rock” este cel mai longeviv festival de profil din România aflat la ediția cu nr. 36, ocazie cu care se lansează un nou format în care două treimi dintre formații sunt din străinătate.

De-a lungul anilor festivalul a găzduit pe scenă cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume importante ale muzicii rock. În același timp top t a oferit spațiu pentru formații din străinătate : Bulgaria, Grecia, Polonia, Franța, SUA, Suedia etc.

În tot acest timp festivalul a stat alături de alte manifestări de prestigiu de gen: Samus Satu Mare, Posada Cîmpulung Muscel, TimRock Timișoara, Peninsula Tg. Mures, B’est Fest București, Stufstock etc. În ciuda concurentei acerbe top t a fost declarat de câteva ori de revistele de specialitate  Actualitatea Muzicala, Vox PopRock, Rocker, Maximum Rock, HMM sau de site-urile muzicale cel mai important festival de muzică rock din România, iar revista VIP l-a declarat cea mai importantă manifestare culturală din județul Buzău.

După ce anul trecut top t a sărbătorit 40 de ani de existență cu o ediție spectaculoasă care a reunit nume care au scris istorie de-a lungul anilor, anul acesta ne propunem trecerea spre formatul internațional păstrând insă pe afiș două nume românești care nu au putut evolua în 2023: TAINE și ALTAR.

Cele 4 nume din afara țării vor fi:

FROZEN CROWN – o trupă italiană de metal, revelație a anilor predenți prin prezența scenică cu doua chitariste și o voce feminină

XANDRIA – nume de frunte al metalului simfonic european, trupa germană fiind in topul genului alături de Within Temptation, Nightwish sau Delain cu care au efectuat numeroase turnee mondiale

MOON SAFARI – reprezentanți ai neo-progului suedez, cea mai spectaculoasă revenire a anului 2023 (după 10 ani de pauză discografică și concertistică), albumul “Himlabacken vol.2” fiind catalogat de multe publicații internaționale drept cel mai bun album de rock progressive al anului 2023.

VINTAGE CARAVAN – revelație a noului val nordic, o formație islandeză dinamică ce îmbină energia mileniului trei cu sonoritățile flower-power ale anilor 70, cunoscută publicului nostru de la Artmania Sibiu sau din concertul Opeth unde au evoluat în deschidere.

Cele două seri de festival vor avea loc in zilele de 13 și 14 septembrie 2024, cu începere de la ora 17.00, recitalurile fiind completate de lansări de disc, prezentări de carte, expoziții de artă fotografică.

Festivalul top t este organizat de Hair Redivivus Buzău și Fundația pentru Tineret Buzău în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional “Alexandru Marghiloman” Buzău și cu susținerea Primăriei Municipiului Buzău si a Consiliului Județean Buzău.

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.