miercuri, 17 iulie, 2024

Tatăl regretatului cantautor Valeriu Sterian a murit la vârsta de 90 de ani

Tatăl regretatului cantautor Valeriu Sterian a murit la vârsta de 90 de ani

Facebook
Twitter
Email
Costică Sterian avea 90 de ani, locuia singur, în Râmnicu Sărat, iar în ultimele două săptămâni a fost internat în spital. Medicii au făcut tot posibilul să-l țină în viață, însă tatăl artistului a decedat în urma unei comoții cerebrale.

Costică Sterian, tatăl mareului cantautor Valeriu Sterian, a fost profesor de matematică și muzică. Practic el a fost omul care i-a insuflat fiului său, Vali, dragostea pentru muzică. 
De mulți ani, Costică Sterian locuia singur la Râmnicu Sărat, în casa în care își crescuse cei doi băieți. Recunoștea că s-a izolat de lume din momentul în care i-a murit soția și apoi cei doi fii. 
 
În urmă cu trei ani, la prima ediție a festivalului de muzică folk Vali Sterian, de la Râmnicu Sarat, Costică Sterian declara că este bucuros că acasă la Vali se organizează un festival care îi poartă numele. 
 
Despre fiul său, Vali, Costică Sterian spunea că era de o perseverenţă extraordinară, care l-a ţinut toată viaţa. După ce a pierdut lupta cu boala și a încetat din viață, Costică Sterian și-a alinat durerea pierderii fiului său ascultându-i melodiile atât de frumoase.
 
Costică Sterian a murit joi dimineață la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde era internat de două săptămâni. Acesta a suferit o comoție cerebrală care i-a fost fatală. Pe 12 iunie, tatăl lui Vali Sterian ar fi împlinit 90 de ani.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.