Stadionul de atletism din Buzău va fi printre cele mai moderne din țară

Complexul sportiv de la marginea orasului va intra într-un amplu proces de reabilitare iar la finalul lucrărilor arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne și tabelă de marcaj electronică.

Stadionul de atletism situat la ieșirea din Buzău spre Ploiești va fi modernizat, începând chiar din acest an. Anunțul a fost făcut luni, de către edilul Constantin Toma.

În acest an, municipalitatea a scos din nou proiectul la licitație și, de această dată, patru firme s-au arătat interesate de reabilitarea stadionului de atletism din Buzău.

Recent, a fost desemnat un câștigător, iar edilul speră ca, în cazul în care nu vor fi contestații, lucrările să fie demarate cât mai curând, astfel încât acest stadion să fie reabilitat și să devină unul dintre cele mai moderne din țară.

În iunie 2020, termenul final anunțat de edilul Consantin Toma, arena va avea o pistă nouă de alergare, o tribună cu aproximativ 1.500 de scaune, vestiare moderne dar și o tabelă de marcaj electronică.

Investiția Primăriei Buzău în modernizarea arenei de atletism se ridică la valoarea totală de 8 milioane de lei. Banii provin dintr-un credit bancar obținut de primărie în valoare totală de 50 de milioane de lei, cu termen de rambursare de 10 ani.

La finalul procesului de reabilitare, stadionul de la marginea orașului va fi omologat pentru competiții naționale de atletism, atât pentru juniori, cât și pentru seniori.

Fii Reporter