joi, 18 iulie, 2024

VIDEO Șofer din București, oprit cu focuri de armă de polițiști la Râmnicu Sărat

VIDEO Șofer din București, oprit cu focuri de armă de polițiști la Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Un poliţist rutier a folosit armamentul din dotare pentru a-l determina să oprească pe şoferul unui autoturism ce produsese avarii în incinta unei benzinării. Şoferul, un bucureştean în vârstă de 26 de ani, avea o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Duminică seară, angajatul unei staţii peco din Rm. Sărat a sesizat ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Rm. Sărat cu privire la faptul că un autoturism a avariat o pompă de alimentare cu carburant, în momentul efectuării manevrei de mers înapoi, iar conducătorul auto a părăsit incinta staţiei.

Imediat după primirea sesizării, la faţa locului a fost direcţionat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Rm. Sărat. După obţinerea informaţiilor cu privire la autoturismul implicat în incident, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, pe care l-au depistat la scurt timp, pe strada D. Zamfirescu.

Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea în mare viteză. Pentru a-l determina să oprească, unul dintre poliţişti a executat focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, iar pe raza comunei Grebănu, până la intrarea în localitatea Livada Mare, a repetat somaţiile legale prin staţia autospecialei şi a executat din nou foc spre partea inferioară a autovehiculului.

Abia în acel moment, conducătorul auto a oprit, poliţiştii procedând la imobilizarea şoferului – un tânăr de 26 de ani, din Bucureşti – şi a doi pasageri.

Niciunul dintre ocupanţii autovehiculului nu a suferit vătămări corporale.

Poliţişti au controlat autoturismul şi au găsit un cuţit cu lama de 15 centimetri în buzunarul portierei stânga faţă.

În momentul efectuării testării cu aparatul „Drager”, poliţiştii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.