sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Societățile buzoiene din domeniul panificației, la control

Societățile buzoiene din domeniul panificației, la control

Facebook
Twitter
Email

În perioada 1 septembrie – 31 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va pune în aplicare măsurile stabilite în Planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române. În activităţile de verificare, investigare şi control sunt angrenaţi poliţişti de la toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care vor colabora cu celelalte structuri de aplicare a legii cu atribuţii în domeniu.

Poliţiştii vor efectua verificări cu privire la legalitatea şi realitatea achiziţiilor de materie primă utilizată de agenţii economici, legalitatea importurilor/exporturilor şi a comercializării bunurilor produse de către societăţile comerciale din această ramură.
Vor fi avuţi în vedere şi agenţii economici care au efectuat achiziţii de mărfuri şi produse până la intrarea în vigoare a O.G. nr. 16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, astfel că poliţiştii vor efectua verificări cu privire la modul în care aceştia au respectat prevederile legale referitoare la inventarierea şi declararea stocurilor de mărfuri achiziţionate fără T.V.A..
Totodată, poliţiştii vor urmări şi existenţa formelor legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în societăţile verificate, dar vor efectua şi controale în trafic, la autovehiculele ce transportă produse cerealiere şi de panificaţie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.