luni, 15 iulie, 2024

Și-a făcut provizii pentru Anul Nou cu un card bancar găsit în Piața Centrală

Și-a făcut provizii pentru Anul Nou cu un card bancar găsit în Piața Centrală

Facebook
Twitter
Email

Nu toate poveștile despre oameni care găsesc pe stradă obiecte de valoare au un sfârșit fericit, pentru păgubiți. A fost concluzia pe care a fost nevoită să o tragă persoana care a pierdut, joi, în Piața Centrală, un card bancar valid. Pentru că a fost un card cu care se pot face cumpărături fără introducerea codului PIN în limita a 100 de lei, găsitorul lui l-a putut utiliza de câteva ori înainte să fie depistat.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au depistat ieri un bărbat bănuit de însuşirea unui bun găsit şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din verificările efectuate de oamenii legii a reieşit că bărbatul, un buzoian în vârstă de 35 de ani, ar fi găsit în piaţă, în municipiul Buzău, un card bancar pe care şi l-a însuşit şi ulterior l-ar fi folosit la achitarea contravalorii mai multor cumpărături.

Cardul a fost folosit de patru ori înainte ca unei vânzătoare să i se pară suspectă insistența cumpărătorului și să anunțe poliția.

Asupra celui în cauză a fost identificat cardul bancar valid, emis pe numele altei persoane, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor” și ”efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.