Servicii de mediu pentru firmele din Buzău, la prețuri accesibile

Afaceriștii care au firme în județul Buzău pot beneficia acum de o platformă online care îi scapă de grija controlului de mediu, platformă ce se numește iMediu. Aceasta emite toate documentele și declarațiile lunare necesare pentru deșeuri. Mai exact, firmele pot face registrul de evidență a gestiunii deșeurilor prin intermediul acestei platforme.

Procesul de declarare a deșeurilor a luat naștere în anul 2011, când a intrat în vigoare legislația care obligă toate companiile să predea deșeurile unui operator autorizat, să întocmească o evidență cronologică a cantității, naturii, originii și, după caz, a destinației, a frecvenței, a mijlocului de transport, a metodei de tratare, precum și a operațiunilor de valorificare/eliminare a deșeurilor generate pe amplasament. Mai departe, evidența respectivă trebuie raportată în fiecare an pe suport hârtie și în aplicația online SIM în formatul solicitat de Agenția pentru Protecția Mediului.

Firmele din Buzău care sunt obligate să respecte această lege primesc un ajutor prin intermediul acestei platforme online, deoarece întreg procesul devine mai simplu. Angajații firmelor sau antreprenorii pot face totul mai rapid, deci economisesc timp, dar în același timp responsabilitățile devin mai puține și sunt eliminate cele care nu aduc profit.

Serviciile principale pe care iMediu le oferă sunt: întocmirea registrelor de evidență a deșeurilor, întocmirea și depunerea declarațiilor la Administrația Fondului pentru Mediu, întocmirea raportărilor, depunerea acestora la Agențiile de Protecția Mediului, elaborarea chestionarelor statistice și înregistrarea în Sistemul Integrat de Mediu și raportarea în aplicație SIM la termenul stabilit. Prin prisma experienței dobândite de-a lungul timpului și a profesionalismului specialiștilor, iMediu garantează companiilor din Buzău evitarea amenzilor și sancțiunilor la controlul de mediu, indiferent de tipul deșeurilor declarate.

Platforma iMediu impune două condiții obligatorii utilizatorilor, fără de care aceștia nu ar putea să beneficieze de serviciile pe care ea le oferă: crearea unui cont prin care este validată înregistrarea și selectarea unui abonament potrivit pentru nevoile firmei. Abonamentele pot fi de bază, de bază plus consultant dedicat, de bază plus consultant dedicat și întocmirea declarațiilor referitoare la ambalaje.

Orice firmă din Buzău, cu orice tip de deșeu, poate apela la serviciile oferite de platforma online iMediu. Aceasta nu ține cont de tipurile de deșeurile declarate, astfel că serviciile sale nu se limitează doar la anumite tipuri de afaceri.

Cei care folosesc platforma online trebuie să urmeze doar trei pași, rapizi și simpli:

  1. Crearea unui cont pe platformă;
  2. Declarare deșeuri în fiecare lună;
  3. Emiterea documentelor.

Toate demersurile necesare pentru a întocmi documentele de mediu pentru respectarea legislației în vigoare realizate de platforma iMediu vor începe doar după ce clientul și-a creat un cont pe platformă și a declarat cantitățile de deșeuri. În cazul controalelor, aceste documente vor fi prezentate, pentru a ajuta firmele din Buzău să scape de grija acestei responsabilități.

În primul rând, sunt întocmite registrele de evidență a gestiunii deșeurilor. Apoi, sunt identificate obligațiile de plată la Fondul pentru Mediu, ce sunt realizate lunar și depuse în termenele legale.

În al doilea rând, iMediu vă oferă serviciile de mediu alese. Există mai multe servicii pe care iMediu le poate pune la dispoziția utilizatorilor: întocmirea raportărilor lunare,  semestriale sau anuale și transmiterea lor în timp util către APM, ANPM, AFM.

În ultimul rând, sunt elaborate chestionarele statistice privind generarea și gestionarea deșeurilor și raportarea lor către autoritățile competente de protecție a mediului atât pe suport hârtie, cât și online în aplicatia Agenției Naționale pentru Protecția Mediului – denumită SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Portofoliul considerabil al platformei iMediu poate fi o recomandare directă pentru utilizatorii viitori, acesta incluzând afaceri de tipul:

  • Service-uri auto;
  • Tipografii;
  • Unități medicale;
  • Farmacii;
  • Restaurante și fast-food;
  • Comerț și distribuție.

Așadar, iMediu este salvarea atunci când responsabilitățile în ceea ce privește declararea deșeurilor acaparează firmele din Buzău. Economisiți timp, dar vă bucurați și de servicii de mediu de calitate la prețuri accesibile.

Fii Reporter