joi, 22 februarie, 2024

Sentință a Tribunalului Buzău în cazul ajutorul de şef de post de la C.A. Rosetti, judecat pentru luare de mită. Vezi ce condamnare a primit

Sentință a Tribunalului Buzău în cazul ajutorul de şef de post de la C.A. Rosetti, judecat pentru luare de mită. Vezi ce condamnare a primit

Facebook
Twitter
Email

Tribunalul Buzău a decis ieri condamnarea fostului poliţist Mihuţ Luchian Chiorpec la 2 ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită. Hotărârea Tribunalului Buzău poate fi atacată cu recurs în următoarele zece zile. Poliţistul Mihuţ Luchian Chiorpec a intrat în vizorul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) în anul 2010, după ce a promis unui conducător auto, prins băut la volan, că va interveni pentru returnarea permisului auto suspendat contra unei şpăgi de 38 de milioane de lei vechi. 

Între timp însă, Chiorpec a intrat în concediu paternal, iar dosarul a fost preluat de un alt poliţist, care l-a rezolvat în mod corect, iar infractorul a primit o condamnare cu închisoarea cu suspendare. Pentru că omul s-a considerat înşelat, l-a dat pe Chiorpec pe mâna D.G.A., care a reuşit să documenteze întreaga afacere. 

La sfârşitul lunii mai, după ce a fost arestat şi ulterior eliberat, Mihuţ Chiorpec a fost trimis în judecată sub acuzaţie de luare de mită.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.