miercuri, 22 mai, 2024

Se strică vremea, în a doua parte a săptămânii. Autoritățile buzoiene sunt pregătite să intervină

Se strică vremea, în a doua parte a săptămânii. Autoritățile buzoiene sunt pregătite să intervină

Facebook
Twitter
Email

Meteorologii anunță o racire accentuată a vremii, ajungând ca în a doua parte a săptămânii temperaturile maxime să aibă valori cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius, iar cele minime, de până la -22 de grade. Sunt anunțate și precipitații. Pentru a se asigura că toate primăriile au utilaje pregătite să intervină, Instituţia Prefectului a constituit o comisie de control.

În a doua parte a săptămânii, vremea se va răci treptat. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius, iar cele minimele vor coborî până la -22 de grade.

Miercuri, vor fi precipitaţii, dar slabe cantitativ, mai ales în zonele de munte. Vor fi condiţii de polei, în special în zonele joase de relief din Centru, Sud şi Est, iar la începutul intervalului va fi ceaţă. Pe parcursul zilei de miercuri se așteaptă temperaturi maxime ce se vor încadra între -3 şi 7 grade, urmând ca pe parcursul nopţii de miercuri spre joi temperaturile minime să se încadreze între -7 şi 0 grade conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie.

Joi vor fi modificări semnificative ale vremii, atât sub aspect termic cât şi al precipitaţiilor. Vremea va deveni geroasă, noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, în general slab cantitativ ziua, local în partea de Nord, Vest şi la munte şi doar izolat în rest.

Noaptea, ninsorile vor fi semnalate în partea de Sud şi de Sud-Est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, cu precădere în regiunile estice şi în zona de munte înaltă, unde zăpada va fi spulberată şi viscolită. În orele amiezii sunt aşteptate temperaturi maxime cuprinse între -2 şi 7 grade, în timp ce minimele, în scădere accentuată faţă de nopţile precedente, se vor situa între -15 şi -5 grade.

Pe parcursul zilei de vineri, procesul de răcire a vremii va continua şi chiar se va accentua, vremea devenind geroasă mai ales în partea de Vest, de Centru şi de Nord a ţării. În regiunile intracarpatice, dar şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului. Local şi temporar va ninge, iar în zona Moldovei, a Dobrogei şi în Zona Bărăganului, precum şi la munte, vântul va prezenta intensificări, viscolind şi spulberând zăpada.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat va fulgui, mai ales în zona Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -13 şi -3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22 şi -10 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, potrivit meteorologilor de la ANM.

Pentru a se asigura că toate primăriile au utilaje pregătite să intervină, Instituţia Prefectului a constituit o comisie de control. Primăriile care nu au utilaje proprii au încheiat contracte punctuale. În acest fel, se vor face economii pentru că utilajele închiriate nu vor fi plătite pentru perioadele de staţionare.

Mai multe baze de intervenţie au fost organizate în zone cheie ale judeţului.

În bazele de deszăpezire ale Secţiei Drumuri Naţionale din Buzău figurează 15 utilaje proprii şi 31 închiriate. Totodată, alte 17 utilaje au fost detaşate în judeţul Prahova.
În funcţie de codurile de vreme rea emise pentru judeţul Buzău, prefectura poate să dispună închiderea anumitor tronsoane de drum.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură