joi, 30 noiembrie, 2023

Se anunță un protest la Gloria Buzău față de restanțele salariale. Fotbaliștii spun că nu vor intra pe teren, în meciul de mâine, cu Oțelul Galați

Se anunță un protest la Gloria Buzău față de restanțele salariale. Fotbaliștii spun că nu vor intra pe teren, în meciul de mâine, cu Oțelul Galați

Facebook
Twitter
Email
Liga a II-a la fotbal programează miercuri o nouă etapă, cea cu numărul 7. Gloria Buzău va evolua pe teren propriu împotriva Oțelului Galați. Neplătiți de șase luni, jucătorii Gloriei amenință însă că nu vor intra pe teren la meciul programat pe 7 octombrie. 

Gruparea din Crâng va întâlni pe stadionul Gloria, de la ora 17.00, formația Oțelul Galaţi, fostă campioană a României. Disputarea meciului de mâine însă se află sub semnul incertitudinii: neplătiți de șase luni, jucătorii Gloriei Buzău au amenințat ieri că nu se vor prezenta pe teren. 
 
„S-a ajuns într-o situaţie destul de complicată, pur şi simplu suntem la capătul puterilor, sunt restanţe exegerat de mari la unii dintre jucători. În cazul meu sunt undeva la 10 luni, vă imaginaţi ce greu ne este să ne concentrăm, să ne dăm sufletul pe teren, să încercăm să aducem cât mai multe puncte. Am tot tras de noi, suntem de doi ani aici, tot ne chinuim, tot înghiţim, tot aşteptăm, tot ne zbatem să ducem echipa asta cât mai sus, numai că răsplata noastră nu vrea să mai apară”, a declarat Cătălin Vlaicu, fundaş central.
 
Zilele trecute, au refuzat să se antreneze până nu li se virează măcar două din cele șase salarii restante. Tehnicianul Ion Viorel spune că jucătorii au ajuns în pragul disperării. Clement Pălimaru, cel mai bun marcator al divizionarei secunde în sezonul trecut, a răbufnit după înfrângerea suferită de Gloria, în urmă cu două etape, la Bacău, scor 0-1. Imediat după meci, acesta nu a mai urcat în autocarul echipei și a plecat acasă, la Botoșani. 
 
”Ce ar trebui să se întâmple ca să jucăm cu Oţelul? Să ni se aducă nişte bani, să nu mai vină cu 5-10 milioane, hai că le închid gura pentru un meci, două sau cinci. Să fie ceva concret, nu 3 lei. Că şi noi avem familii, unii au copii acasă, copiii nu ştiu, băncile nu aşteaptă. E foarte grav! Eu am plecat o dată, a doua oară nu mă mai întorc!”, a declarat atacantul Clement Pălimaru.
Tehnicianul Gloriei, Viorel Ion, spune că pentru a menține echipa pe linia de plutire, a apelat la ajutorul unor prieteni, care au împrumutat clubul cu banii pentru deplasări șI organizarea meciurilor de pe teren propriu.
 
Pentru a achita o parte din restanțele către jucători șI staff-ul tehnic, clubul din Crâng are nevoie urgent de aproximativ 150.000 de lei.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.