Școala Planetelor, o nouă surpriză din oferta Muzeului Județean Buzău

Muzeul Județean Buzău va organiza spectacole educative despre Univers, în cadrul unui proiect care ajunge în premieră la Buzău. ”Școala Planetelor” este programată pentru perioada 21-27 noiembrie 2016, proiectul tematic fiind posibil în urma unui parteneriat cu societatea ”Învățare Interactivă SRL”.

În cadrul evenimentul, zilnic, vor fi organizate spectacole-educaționale, între orele 09.00 și 17.00. Prețul biletului este de 12 lei de persoană.

Potrivit organizatorilor, spectacolul începe cu un material didactic video de aproximativ 15 minute, despre culorile Universului, după care urmează o călătorie fascinantă și interactivă printre galaxii și planete.

”Școala Planetelor este un proiect ambițios care își propune să aducă în atenția copiilor informații fascinante despre univers, planete, stele și galaxii, având un caracter educațional. Acest proiect își propune să îmbine educația și distracția, putând fi considerat o alternativă educativă pentru petrecerea timpului liber în familie dar și o activitate compatibilă cu programa școlară”, se arată într-un comunicat al Muzeului Județean Buzău.

Copiii sunt încurajați să participe activ, punând întrebări sau solicitand prezentarea anumitor planete. Întregul spectacol dureaza 45 de minute. Spectacolul se va desfășura într-o cupolă de șapte metri diametru cu o capacitate de aproximativ 50 de persoane, dispunând de un sistem de proiecție ce beneficiază de tehnologie digitală, fullHD.

Organizarea ”Școlii Planetelor” vine la finalul unui an în care se împlinesc 35 de ani de la călătoria primului român în spațiu, astronautul Dumitru Prunariu, an cu multe evenimente dedicate acestei performanțe unice.

planetarium-696x927

Fii Reporter