luni, 26 februarie, 2024

SCM Gloria Buzău, câștigătoarea Cupei României la handbal feminin

SCM Gloria Buzău, câștigătoarea Cupei României la handbal feminin

Facebook
Twitter
Email

Handbalistele de la SCM Gloria Buzău au câștigat Cupei României și Supercupa. După o partidă în care au condus aproape tot timpul, buzoiencele au produs o mare surpriză trecând de echipa Cristinei Neagu, CSM București, campiona României.

SCM Gloria Buzău a reușit să întrerupă seria de cinci Cupe ale României câștigate consecutiv de CSM București. În finala de la Brăila, buzoiencele s-au impus în fața bucureștencelor cu 35 la 29 (17-15).

Ca urmare a unei decizii a Federației Române de Handbal, SCM Gloria Buzău este considerată acum şi deţinătoarea trofeului Supercupei României.​

Handbalistele din Buzău au controlat prima repriză, datorită mai ales unei apărări mobile și agresive, obligându-le pe experimentatele jucătoare de la CSM București să greșească în mai multe rânduri.

În repriza a doua, Gloria a schimbat registrul tactic, ducând atacurile până la limita de timp. Finalul de meci a găsit publicul în picioare, aplaudând la scenă deschisă echipa care s-a impus cu 35 la 29.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.