Sărata Monteoru, stațiune balneoclimaterică. Noul statut sporește șansele de dezvoltare, cu fonduri europene și guvernamentale

Stațiunea Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, a primit statutul de staţiune balneoclimatică, prin Hotărârea nr. 926 din 8 decembrie 2016, emisă de Guvernul Romaniei. Reclasificarea va permite, potrivit autorităţilor judeţene, accesarea mai multor categorii de fonduri în scopul revitalizării celei mai cunoscute staţiuni buzoiene.

„Acordarea statutului de staţiune balneoclimatică reprezintă încă un pas important în procesul de revitalizare a staţiunii Sărata-Monteoru. Noul statut oferă posibilitatea accesării mai multor categorii de fonduri, atât europene, cât şi guvernamentale. Interesul nostru, al autorităţilor locale, este acela ca staţiunea Sărata-Monteoru să devină un centru de atracţie pentru turişti, mai ales că este o zonă prea puţin exploatată din acest punct de vedere. Consiliul Judeţean va sprijini în continuare proiectele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sărata-Monteoru şi sunt convins că, împreună cu Primăria comunei Merei, vom reuşi să finalizăm şi alte proiecte, care vor duce la dezvoltarea staţiunii şi transformarea acesteia într-un reper turistic la nivel naţional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Staţiunea Sărata Monteoru se află la 19 kilometri de municipiul Buzău, în comuna Merei. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

Fii Reporter