miercuri, 22 mai, 2024

S-a deschis la Buzău un centru de voluntariat pentru tineri. Vezi cum te poți înscrie

S-a deschis la Buzău un centru de voluntariat pentru tineri. Vezi cum te poți înscrie

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii care vor să facă voluntariat în diverse activităţi au acum posibilitatea să se înscrie în noul centru de voluntariat care le va oferi posibilitatea de a-şi alege activitatea în funcţie de pasiuni şi competenţe. Centrul de Voluntariat pentru Tineri este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Buzău, prin Centrul Cultural Francofon Buzău. Tinerii care vor să devină voluntari vor putea să se înscrie la acest centru care le va oferi posibilitatea de a-şi alege activitatea în funcţie de pasiuni şi competenţe. Prioritare ca domenii vor fi educaţia, cultura şi domeniul social.

„Dorim să creăm o conexiune mai bună între asociaţii şi instituţiile buzoiene, ca să putem oferi o experienţă mult mai frumoasă tinerilor voluntari. Încă de la înfiinţare, Centrul Cultural Francofon Buzău a derulat activităţi dintre cele mai diverse – de la voluntariat în cadrul unor şcoli, campanii umanitare, până la workshopuri sau ateliere de creaţie”, a declarat preşedintele Centrului Cultural Francofon Buzău, Monalisa Pleşea.

O colaborare de specialitate va fi oferită din partea asociaţiilor internaţionale partenere ale Centrului Cultural Francofon Buzău, precum Asociaţia Tineri pentru România din Belgia şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

„În prima etapă, aşteptăm înscrierile tuturor tinerilor cu vârsta între 15 şi 35 de ani, prin trimiterea fişei de înscriere, a scrisorii de motivaţie şi a CV-ului model Europass, la adresa ccf.secretariat@gmail.com, până cel târziu 8 iulie 2013. Etapa a doua va consta în selectarea voluntarilor pe baza analizei, de către o comisie, a documentelor trimise de fiecare candidat – 10 iulie 2013. Vor urma ateliere, campanii de informare şi chiar un schimb de experienţă la Bruxelles”, a mai precizat Monalisa Pleşea, preşedintele Centrului Cultural Francofon Buzău.

În cadrul proiectului, pentru formarea tinerilor voluntari, în a doua jumătate a lunii iulie va fi organizată o sesiune de informare privind rolul voluntariatului, drepturile şi obligaţiile voluntarului.

Leonard BUNILĂ

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.