luni, 26 februarie, 2024

Ruinele cetății dacice de la Gruiu Dării, obiectiv turistic pentru o zi

Ruinele cetății dacice de la Gruiu Dării, obiectiv turistic pentru o zi

Facebook
Twitter
Email

Reprezentanții Muzeului Județean Buzău îi invită pe toți cei pasionați de istorie pe șantierul arheologic Pietroasa Mică – Gruiu Dării, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Evenimentul va avea loc vineri, 6 august, de la ora 10.00.

Buzoienii care se vor încumeta să urce dealul cetății dacice vor putea vizita șantierul arheologic și vor primi informații prețioase de la cercetătorii și muzeografii Muzeului.

Vor putea fi văzute situații de interes arheologic, precum urme ale unor locuințe, anexe și alte amenajări casnice din Neolitic, Epoca Bronzului și Epoca Fierului.

Traseul poate fi parcurs atât pe jos cât și cu mașina, pe ruta Buzău – Pietroasele – Pietroasa Mică ”Gruiu Dării”. ”Pe drum recomandăm o oprire și la monumentul ridicat în zona descoperirii Tezaurului de la Pietroasele”, transmit reprezentanții Muzeului Județean.

De asemenea va fi organizată și o mini-expoziție de artefacte descoperite recent de către arheologii buzoieni.

Accesul la aceste activități este gratuit, însă cu respectarea unor minime reguli de protecție anti-Covid.

Șantierele arheologice din județul Buzău au fost deschise pentru cercetare în luna iunie iar activitățile se vor încheia în octombrie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.