luni, 26 februarie, 2024

Rețeta micilor de casă, din carne de vită tocată de trei ori

Rețeta micilor de casă, din carne de vită tocată de trei ori

Facebook
Twitter
Email

Micii de casă au la bază o rețetă veche care a fost adaptată de gospodari în funcție de gusturi și zone. Dacă sunt respectate ingredientele și cantitățile de condimente la prepararea pastei de mici, atunci aveți garantată aroma unică a acestui produs.

Chef Cristi Dobre propune o rețetă de mici personalizată. Pentru prepararea pastei, folosim carne de vită tocată de trei ori și seu de oaie.

Ingrediente: 3 kg. de carne de vită, 300 gr. seu de oaie, 25 de grame de piper, 3 linguri de cimbru uscat, 10 grame de ienibahar pisat , 5-6 grame de semințe de coriandru pisate , 2 grame de anason pisat, 1.8 litri zeamă de oase (luăm câteva oase de vită și le fierbem câteva ore după care zeama rezultată o strecurăm și o folosim după răcire la compoziție) , 1 căpățână mare de usturoi pisat, 30 grame de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de la 2 lămâi , 1 lingură de sare.

”Carnea și toate condimentele se vor frământa timp de 40-50 de minute cu jumătate din zeama de oase, unde vom adăuga și bicarbonatul stins cu lamiae. Frământăm încă 20 de minute după care punem conținutul la frigider, pentru 2-3 ore. Scoatem de la rece, facem un mujdei cu o cană de zeamă de oase, strecurăm bine pentru că nu avem nevoie de pulpă de usturoi în carne, ci doar de zeamă, frământăm din nou și punem la rece până a doua zi dimineață”, spune Chef Cristi Dobre.

Scoatem de la frigider, după care frământăm pentru ultima dată cu restul de zeamă rămasă, mai punem două ore la rece, după care scoatem amestecul, îl ținem la temperatura camerei circa 30 de minute apoi tragem micii la dimensiunile dorite și îi punem pe grătar la foc iute .

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.