luni, 15 iulie, 2024

Record de turiști la Vulcanii Noroioși

Record de turiști la Vulcanii Noroioși

Facebook
Twitter
Email

De la începutul anului, aproximativ 10.000 de turişti au vizitat rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău, un număr aproape dublu faţă de anii precedenţi. Zona selenară de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici au fost vizitate de un număr de aproape 10.000 de turişti, un record faţă de anii precedenţi, a declarat Dumitru Roşu, custodele rezervaţiei naturale. 

Potrivit sursei citate, peisajul, unic în Europa, îi atrage pe turişti, în special pe copii. „Anul acesta sperăm să ajungem la 20.000 de turişti, ceea ce ar conduce la relansarea turismului din întreaga zonă colinară a Buzăului”, a mai spus Dumitru Roşu.

Vulcanii noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale care ies la suprafaţă de la o adâncime de 3.000 de metri, traversând un sol argilos şi pânza freatică. Gazele împing spre suprafaţă apa amestecată cu argilă, iar nămolul format se usucă în contact cu aerul formează conuri asemănătoare unor vulcani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.