Promovarea la nivel național a Trovanților de la Ulmet, prioritate a conducerii județului

Atragerea unui număr cât mai mare de turiști, în 2021, este unul dintre obiectivele propuse de conducerea Consiliului Județean Buzău la acest început de an. Autoritățile doresc, printre altele, punerea în valoare a Trovanților de la Ulmet, Bozioru, „pietrele vii”, așa cum le numesc localnicii.

Totodată, ca să devină atractivă pentru turiști și în timpul iernii, stațiunea balenoclimaterică Sărata Monteoru va fi vizată de investiții. În cazul ambelor obiective turistice, responsabilii din Consiliul Județean speră să accesese fonduri europene.

„Am avut marți o discuție cu directorul de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, pentru că încercăm să implementăm, pe fonduri europene, un proiect în turism la Sărata Monteoru. N-am uitat nici Trovanții de la Bozioru. În perioada imediat următoare voi lua legătura cu toate UAT-urile din județul Buzău interesate ca să facem parteneriate, să putem depune un proiect pe fonduri europene”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Tabăra de sculptură în piatră de la Măgura este un alt punct de interes turistic ce va primi finanțare din partea Consiliului Județean Buzău.

Aici, în perioada verii, prin intermediul Muzeului Județean și a Centrului de Cultură și Artă, vor fi organizate ateliere de lucru pentru elevi și studenți, spectacole folclorice și alte evenimente artistice.

Tabăra de sculptură în aer liber, de la Măgura, este unică în Europa şi conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.

Fii Reporter