Proiecția comediei ”Funeralii fericite”, regizată de Horațiu Mălăele, programată în această seară în amfiteatrul din Parcul Tineretului

Foto cinemagia.ro

Buzoienii pot viziona, în această seară, la cinematograful în aer liber din Parcul Tineretului, producția românească ”Funeralii fericite” (2013). Proiecția este programată de la ora 20.45. Acțiunea filmului se petrece într-un cartier periferic din București, mai precis în cârciuma lui Samir „La imigrantul fericit”, unde imigranții își îneacă amarul.

La o masă, trei prieteni au pierdut șirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franța unde a lucrat în construcții, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură și Igor – un rus fără permis de ședere în România, care lucrează la negru ca instalator.

Presați de iminența raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o șterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalți clienți. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de țigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o țigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morții și modul în care vor muri. De aici începe distracția.

Pe afișul filmului, Horațiu Mălăele apare atât ca regizor cât și ca actor, alături de Cuzin Toma, cunoscut mai ales pentru rolul lui Firicel din ”Las Fierbinți”, Florin Zamfirescu, Serghei Mizil, Tudorel Filimon, Alexandru Bindea și Dorina Lazăr. Intrarea este liberă, iar proiectul este susținut de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

Fii Reporter